Hovedretter26/02-2018 af Dorthe Anneberg

Vildandebryster med waldorfsalat

Vildandebryster med waldorf salat.

Jeg var så heldig, at have frosne gråandebryster i fryseren!

For at være sikker på, at de ville være møre, gourmetsaltede jeg dem i 12 timer (gourmet saltning er lidt fint salt tilsat ganske lidt sukker). Jeg  gned ænder i dette og lagde dem i en plastikpose. Efter de 12 timer – skyllede jeg andebrysterne og tørrede dem godt. Herefter brunede jeg dem i godt med smør – rigeligt smør!!!! Først med skinsiden nedad og så ganske kort med kødsiden nedad, der efter i ildfast fad. Panden kogte jeg af med rødvin – tilsatte derefter fløde. Jeg smagte til med lidt ahornsirup, salt og peber – sovsen kom over de brunede andebryster og så i ovnen ved 175 grader ca. 40 min.

Waldorf salat

der findes så mange opskrifter på waldorf salat – men jeg husker nøjagtigt hvordan min mor gjorde! – og sådan skulle det være til denne vildtret.

Der skal bruges grønne og blå vindruer som halveres, blegselleri skåret i tynde skiver – oprindelig tilberedte min mor den med rodselleri skåret i små tern, men da blegselleri kom frem, var det disse min mor brugte, æbler, gode danske æbler skåret i tern, blå og grønne vindruer og så nogle gode valnødde kerner. Jeg er så heldig, at min søster har et træ som giver nogle gode nogle af slagsen!

Dressingen består af pisket fløde, ca. 1 dl, denne vendes med ca. 3 spsk god mayonaise – det smages til med lidt citron saft, salt, peber og ca. 1 tsk sukker – lige før servering vendes frugten i, gem lidt valnøddekerner og halve vindruer til pynt.

Jeg har eksperimenteret lidt med arla essens double cream – og når man har lært at bruge double cream, så smager det skønt – man pisker 2 dl double cream – let og ja jeg skriver let – smager til med citronsaft og lidt sukker. Sæt i køleskabet – når du skal serverer, så tjekker du om cremen er tyk nok ellers pisk lidt mere og så vender du nøjagtig som beskrevet ovenfor frugten i.

img_4560

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *