Hovedretter08/03-2017 af Dorthe Anneberg

Vi skal have noget sundt!! – Gule ærter!

Gule ærter med rababer!

Vi skal have noget sundt her hvor det fortsat er koldt! – Men solen er det næsten i dag. Jeg vil foreslå gule ærter med rababer – det er en dejlig ret, den er farverig, så ikke nok med at der er god smag så bliver man også glad når man kigger på resultatet. Retten kan spises alene, med groft brød eller som tilbehør til et stykke kød!

Opskriften har jeg hentet fra Green Kitchen Stories. Jeg har dog foretaget nogle justeringer.

Denne portion er til ca. 4 – hvis det er som hovedret – som tilbehør til ca. 6.

2 spsk kokosolie

1 tsk spidskommen

1/2 tsk kardemomme

1 knsp cayennepeber

1 fed hvidløg (man kan komme mere i men jeg syntes det tager smagen fra de andre krydderier!)

50 g frisk revet ingefær

3 skalotte løg skåret i tern

4-5 røde kartofler jeg brugte størrelse som en bagekartoffel – skæres i tern

4-5 stilke rabarber – lige nu kan man jo desværre kun få udenlandske – men måske du har nogen i fryseren fra sidste år – rabarber er virkelig godt at have frosset!!!

2 røde æbler – jeg brugte nogle danske som som var lidt syrlige – skåret i tern.

200 g flækærter

2-3 spsk ahornsirup

salt – jeg bruger sydesalt

bredbladdet persille til pynt.

I denne ret, syntes jeg det er vigtig at have nogle friske krydderrier og hele frø som man selv støder – det giver en dejlig duft i køkkenet og bedre smag – men selvfølgelig kan man bruge allerede stødte krydderier – men måske man så skal tilsætte lidt mere for at få smagen frem.

Varm olien op i sauterpande eller stegegryde. Når olien er varm så tilsæt de tørre kryderrier – rør godt rundt tilsæt så, hvidløg, løg, ingefær og rør godt rundt – pas på det ikke brænder på. Tilsæt så de røde kartofler og æble – vend godt rundt så det hele bliver blandet. Tilsæt så flækærterne, som er skyllet. Igen rør godt rundt og tilsæt ca. 5 -6 dl vand. Lad retten simre i ca. 15-20 min tilsæt så rabarber og lad retten simre yderligere ca. 10 min. Hvis din rabarber er frosne skal de nok i lidt før og senere på sæsonen er der nok også lidt mere kraft i rabarberne så de skal have lidt mere kogetid. Tjek under vejs om der mangler væde – smag til med sirup, salt og pynt med persille. Det er en super dejlig ret!!

img_6889

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *