brød og kager22/12-2016 af Dorthe Anneberg

Verdens bedste briochebrød!!

Briochebrød

Briochebrødet har vi fået fra det franske køkken, man kan læse at  allerede i det 17 århundrede var det brød der blev bagt.

Der er mange udgaver af briochen – det kan laves som brød – firkantet eller rundt eller det kan bages som boller  – hvor som det mest kendte nok er, at der er en større bolle med en mindre lille bolle på toppen! Kendetegnet for briochen uanset form er at dejen består af masser æg, smør og mel. Briochen var oprindeligt serveret som basis i dessert hvor forskellige ingredienser som f.eks chokolade der tilsættes som fyld. Briochen er også brugt som tilbehør til tea – men over tid så bliver briochen brugt i en masse forskellige sammenhænge, ja selv til burgerboller er der nogen der vælger en briochebolle. Hos mig bliver den brugt som brød til forret – til osten eller dagen efter det er bagt så ristet til tea.

Dejen skal være let og luftig – samtidig med at den er fuld af æg og smør – det tager tid men det er enkelt!

Opskriften findes længere nede på siden.

 

 

Briochebrød

250 g smør – stuetemperatur

525 g hvedemel

40 g sukker

15 gær

1 tsk salt

6 store æg – vej med skal ca. 380 g

1 æg til pensling

 

Bland mel, salt og sukker, smuldr gær heri – tilsæt æggene – rør/ælt godt- lad være med at komme mere mel i det skal nok blive godt! når dejen samler sig, så tilsæt smør, skær det evt. i små tern. Smørret indarbejdes i dejen og når du har æltet 5-8 min- form til kugle og lad dejen hvile i skålen i ca 1-2 timer – mere tid hvis æggene var køleskabskolde. Sæt i køleskab i ca 12-14 timer.

Tag dejen ud af køleskab og lad stå på køkkenbord i ca. 1 time – drys mel på bordet og del i ikke for store  boller. Læg boller i brød form eller i muffin forme. Tildæk og lad efterhæve i ca. 1-2 timer.

Pensl med sammenpisket – sæt i ovnen 190 grader -10 min – skru ned til 180 og bag i ca. 25-30 min.

Det er er så flot som man kan få det til at hæve og det smager vildt godt!!!!.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *