diverse23/07-2017 af Dorthe Anneberg

Varm kikærtesalat

Varm kikærte salat!

 

Denne salat opstod fordi jeg ikke havde tid nok til at afkøle kikærterne – men det gør den ikke ringere – ihverfald er det en opskrift jeg vil vende tilbage til. Den smager også rigtig godt kold – hvor man så kan tilsætte f.eks. agurker i tern, fetaost eller nogle tomater – man kan også, hvis der er rester blande i en grøn salat.

Du skal til salaten bruge:

375 g kikærter

1 løg

1 par kviste timian

1 tsk salt

1 lille rødløg

2-3 stilke blegselleri

1 fennikel

1 håndfuld bredbladet persille

2 fed hvidløg – kan udelades

1 tsk salt

2 spsk rødvinseddieke

1 dl. oliven olie – du kan justere lidt, alt efter hvordan du syntes den smager også skal se ud.

Læg kikærter i blød – 10-12 timer. Skyl og kom dem i rent vand i en gryde sammen et løg skåret i kvarte og timian. – Kog i ca. 1 time. Lige før de er færdigkogte tilsættes salt. Hvis salt tilsættes tidligere er det vanskeligt at få kikærterne til at blive bløde. Hæld vandet fra og smid løg og timian ud.

Hak rødløg, fennikel, blegselleri og persille, hvis hvidløg så hak det fint og bland med, bland det hele med de varme kikærter i en skål, tilsæt salt, olivenolie og rødvinseddike. Kom det i serveringsfadet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *