brød og kager26/06-2017 af Dorthe Anneberg

Triple chokoladekage med strej af hyldeblomst!

Chokoladekage.

Kage skal der til – og engang imellem skal der også findes på kage som kan tilberedes i forvejen. Denne chokoladekage smager af sommer, hyldeblomst saften i creme og overtræks creme giver friskhed. Kagen er god på sommerens buffet!  Den rækker fint til ca. 10 personer.

fullsizeoutput_1294

Til kagen skal du bruge:

Chokoladebund:

80 g mørk chokolade (jeg bruger 70 %chokolade)

50 g blødt smør

50 g sukker

5 æggeblommer

5 æggehvider

50 g sukker

1 knivspids salt

90 g mandler, malet til mel

1 spsk kartoffelmel

1 spsk hvedemel

11/2 spsk kakao

Chokoladen smeltes over vandbad – eller du kan brække den i små stykker og læg i skål, stil så skål med chokolade i ovnen ved 60 grader i ca. 6 min. – Rør i det hvis der er lidt der ikke er smeltet så rør til det hele er smeltet. Rør smør og sukker blødt og cremet. Rør æggeblommer i en ad gangen. Hæld chokolademassen i mens du pisker. Pisk hviderne stive med salt og sukker. Sigt kakao, de 2 slags mel sammen – Vend det i chokolademassen – skiftevis med mandelmelet og de stiftpiskede hvider.

Smør en springform – beklæd bunden med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagen i oven ca. 25 min ved 180 grader. Kagen skal kun lige føles fast i midten. – afkøl

Chokoladecremefyld

180 g mørk chokollade (jeg bruger 70 %)

2 spsk ufortyndet hyldeblomst saft

1 tsk citron saft

4 æggehvider

11/2 spsk sukker

2 æggeblommer

5 spsk fløde

Smelt chokoladen – på samme måde som beskrevet ovenfor. Tilsæt hyldeblomst saft og citronsaft. Pisk æggehviderne stive med sukker – kun så de netop er stive. Rør æggeblommer og fløde i chokoladen – vend æggehviderne i. Lad cremen  stivne i køleskab ca. 1 time.

Chokolade overtræk

150 g mørk chokolade (jeg brugte 70%)

2 spsk hyldeblomst saft

3 ægge blommer

1 tsk citronsaft

1/2 tsk reven citron skal – brug økologisk citron

11/2 dl piskefløde

11/2 spsk sukker

evt. kakao til pynt og hyldeblomster.

Smelt chokolade og tilsæt hyldeblomstsaft og tilsæt æggeblommer samt citronsaft og skal. Stil i køleskab i ca 15 min. Pisk fløde til tyk creme ikke helt stiv – vend i chokoladen.

Kagebunden flækkes i 2 bunde – den skal være helt kold – fordelchokolademassen i et jævnt lag på den nederste bund og  læg den anden bund på. Fordel chokoladecremenovertræk i et jævnt lag på overfladen og siden af kagen. Sæt på køl – lige før servering kan den drysses med kakao og pyntes med små hyldeblomster.

 

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *