Forretter08/08-2018 af Dorthe Anneberg

Tomat toast

Tomat toast

På de varme sommerdage bliver det de lette måltider. Hvis man har gode solmodne tomater med smag, godt landbrød og basilikum, så kan man tilberede en tomat toast. Den kan spises som en vegetarret eller man kan pynte med lidt ristet bacon. Jeg valgte vegetarudgaven og som tilbehør kom der lidt avocado til. Jeg havde et landbrød som jeg havde bagt på vilgær (blomme) og med sigtet dalar hvede. Det skal blot være et brød der har lidt smag og fylde, så det kan gøre det ud for et måltid.

Du skal til 2 personer bruge:

2-4 stykker brød

10-12 cherry tomater

1 fed hvidløg

salt og peber

4-6 spsk reven ost, f.eks en blanding af vesterhavsost og parmesan

oliven olie

masser af frisk basilikum

balsamico eddike – brug en god fyldig af slagsen.

Jeg tilberedte på min gasgrill – men retten kan ligeså godt tilberedes i ovn. Du kan også krydre med flere krydderurter eller bruge andre tomater i forskellige farver. Jeg havde et fantastisk brød, som jeg havde bagt med vilgær (gæring på blommer) jeg havde bagt med sigtet dalarhvede og marcello rug. Min opskrift er således mere tænkt som inspiration. Godt ristet bacon hvis der skal kød på ville også være godt.

Skær brød i skiver kom lidt oliven olie på hver skive rist brødet enten på grillen eller i ovnen ved ca. 200 grader.

Kom cherrytomater, forårsløg, hvidløg, lidt salt og peber i food processor, kør pulse et par gange så du har en hakket blandet masse – kompot.

Riv osten og skær tomater i skiver – kom evt enderne i tomatkompotten således at de hakkes med.

På det ristet brød kommes tomat kompot i et godt tykt lag, så reven ost tilsidst tomatskiver. Varm godt igennem så osten smelter – jeg havde dem ved god varme – højt i grillen så brødet ikke blev brændt på undersiden – du kan sætte på folie eller foliebakke.

Tag brødet ud af ovnen og anret med masser og basilikum og kom balsamicoeddike over. (mit billed er inden balsamico – beklager).

God fornøjelse og tak fordi du læste med

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *