diverse01/10-2018 af Dorthe Anneberg

Tomatsauce, bagt med timian og hvidløg

Tomatsauce bagt med friske timian og hvidløg

Efteråret er her og det har været et godt tomat år – ihverfald er der tomater på hylderne – gode danske tomater. Jeg finder dem også i de små vejboder. Jeg havde simpelthen fået købt for mange tomater, som skulle bruges.

Det blev til denne tomat sauce som enten skal bruges i suppe eller som sauce, men også i dressinger kan den bruges.

Du skal  til ca.  en 1/2 l bruge:

1-1,5 kg tomater

2-3 fed hvidløg

lidt olivenolie

lidt stilke frisk timian

lidt frisk oregano

flage salt

Vask og tør tomater – skær de store i halve! Kom tomaterne i en bradepande beklædt med bagepapir. Fordel timian, oregano, fint skivede hvidløg, lidt salt, peber og olie henover. Sæt i ovnen ved 180 grader. Bag dem I ca 1 time.

Tag tomater ud af ovne. Og passer gennem en sigte.

Hæld på en rengjort flaske.

God fornøjelse og tak fordi du læste med

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *