Hovedretter20/04-2018 af Dorthe Anneberg

Madtærte – med hummerhaler og asparges.

Tærtebund med rug, med fyld af hummerhaler og asparges.

Madtærter er nemt og tærter går aldrig af mode!

Opskriften her er en  rigtig dejlig tærtebund bagt med rugmel – fyldet er selvfølgelig en del af smagsoplevelsen, men det kan varieres i det uendelige.

Tærter kan bruge som restemad, som det lette søndagsmåltid eller bare en dag hvor det skal være nemt!

Tærter er også gode hvis man skal være mange til buffeten eller til skovturens madkurv.

I min seneste tærte er det hummerhaler og  grønne asparges der udgør hoved ingrediens.

Du skal til tærte bunden bruge følgende:

125 g rugmel

125 g hvedemel

125 g smør

100 g vand

1 tsk salt

Hvis du har foodprocessor – så kom mel og smør og salt i skålen og kør til du smør er fordelt – ikke for længe – tilsæt vand og kør til dejen er samlet. Hvis du gør det uden foodprocessor så ælter du alle ingredienser sammen i hånden – til dejen er blød og smidig.

Du kan nemt bruge denne dej med det samme – du ruller ud på meldrysset bord – rul og vend og sørg for at der mel på bordet, så den ikke hænger i. Når dejen er stor nok til din form så – lidt større – så lægger du den i formen og presser forsigtig ned i kanterne – klip overskyende dej af – du kan vælge om du vil have dejen til kanten eller om der må være lidt ekstra. – Nogen vil foretrække en skarp kant – jeg kan godt lide man kan se lidt kant!!!

Sæt nu dejen koldt i ca. 1/2 time – så skrumper den ikke så meget under bagningen.

Prik huller i bunden og bag den i ca 15-20 min ved 200 g – til den er lysebrun – du kan hvis du er bekymret for at den buller for meget også lægge et stykke bagepapir på dejen med nogle kikærter for at holde den nede – jeg gør det aldrig – men jeg ved det anbefales af mange!!

Du kan også lægge dejen i køleskabet eller fryser og så tage den ud når den skal bruges – den holder sig fint.

Du skal til fyld bruge:

3 store æg

1 dl fløde eller græsk yoghurt

1 bundt grønne asparges skåret i stykker og givet et kort opkog på ca. 2 min – kom i en sigte, så vandet er helt væk.

1-2 håndfulde kogte  hummer haler.

salt og peber

evt. lidt tørret eller friske krydderurter, dild, estragon, koriander, purløg eller hvilken smag du har lyst til – kan helt udelades lidt tørret chilli og tørret tomat er også godt.

1 par spsk revet parmesan – kan udelades.

Pisk æg og fløde sammen. Tilsæt lidt salt og peber og evt. krydderier.

 

I den forbagte tærtebund lægges asparges og hummerhaler, hæld æggeblandingen over, drys evt med lidt reven parmesan. Bag tærten i ca. 45 min ved 175 grader.  Jeg bager i en stål tærte form med løs bund – bagetid afhænger af hvilken form du anvender.

Fyldet kan være forskelligt -jeg giver dig yderligere et par bud – men det er virkelig en af de retter hvor det er godt at bruge rester og undgå madspild!

 

Fyld kunne være optøet ca. 100 g spinat,  vredet og fordelt i bunden derefter 3 grønne asparges i skåret i stykker og så lidt små blomkålsbuketter – både asparges og blomkål havde fået et kort opkog. Jeg fordelte så lidt fetaost og til sidst æggemassen. Jeg pyntede med serano skinke som jeg havde tørret i ovnen og som tilbehør danske tomater!

Eller æggemassen tilsat ca. 1 dl reven ost – gouda, 2 porre i skiver og en reven gulerod  som jeg lige har svitset på panden – porre og gulerod er fordelt i bunden, så ægge massen som jeg iøvrigt tilsatte lidt reven muskatnød, så  skiver af små tomater – jeg har sluttet af med reven ost.

 

img_0532

God fornøjelse og tak fordi du læste med

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *