diverse15/05-2018 af Dorthe Anneberg

Syltede tomater med løgkarse

Syltede tomater med løgkarse

Hvis man kommer lidt ud i det fantastiske forår er der rigtig mange vilde planter at finde – en af de nemmeste er løgkarse. Den er rigtig god til at give smag i forårssalterne og sommerretterne.

Jeg ville sylte de små san marzano tomater de skal bruges som til behør til fisk og specielt har jeg i tankerne at de skal bruges i en salat med spæde salater røget laks som en middagssalat eller som en frokost salat.

Tomaterne er prøvesmagt og har en rigtig god smag – det gode er at de ikke skal trække specielt længe for at de har smag.

Du skal til bruge:

250 g tomater

2 dl eddike

1,75 dl sukker

1/2 tsk salt

et par kviste løgkarse – de kan udelades og erstattes med f.eks laurbærblade.

Tomaterne skal flåes. Det gør du ved at koge vand op tilsæt tomater lad dem koge et par min – hæld vand fra og med en kartoffelkniv trækker du skinnet af.

Kom tomaterne i et rengjort glas sammen med løgkarse.

Kog en lage af eddike og sukker lad koge så sukkeret er opløst – tilsæt salt.

Hæld den varme lagde over tomaterne – bind til med låg eller husholdningsfilm. Lad dem trække gerne et døgn men de smager godt allerede efter 8 timer.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *