diverse25/08-2017 af Dorthe Anneberg

Syltede rødbeder i balsamico eddike.

Syltede rødbeder

Tidligere fik man, som jeg husker, syltede rødbeder. Nu bruger vi dem rå i salater og stegte i ovnen – vi bruger dem enda i desserterne og det hele smager rigtig herligt. De syltede rødbeder kan derfor ofte virke lidt kedelige! Men det behøver de ikke være – der kan nemlig tilføjes masser af smag og forskellige krydderier – prøv at tilsætte forskellige krydderier til en helt enkel lage – (1 l eddike /450-500 g sukker) – nellike, kardemomme, laurbær, fennikel, kanel, ingefær, sennepsfrø, chilli og peberrod – er dem jeg har leget med og smagen er super.

Men denne gang ville jeg prøve noget andet og jeg har syltet i balsamicoeddike! Resultatet er rigtig godt men det er nok ikke de store portioner man vil tilberede på denne måde, da eddiken er ret dyr. Men husk at syltelagen kan bruges i rødkålen.

Jeg brugte til  knap 1 kg rødbeder:

1/2 l balsamico eddike

200 g rørsukker

Ja så enkelt – jeg vidste, at disse rødbeder ikke skulle gemmes, derfor valgte jeg ikke, at tilsætte peberrod. Peberrod er med til at forhindre bakterier i syltningen. Man kunne også tilsætte  atamon.

Kog rødbederne i vand så det dækker tilsat ca. 1 spsk salt- alt efter størrelse skal de koge –  ca. 30  – 40 min, de må ikke koge så de bliver bløde, de skal have lidt bid.

Skyld under koldt vand og gnid skallen af. Skær rødbederne i skiver og kom dem på rengjorte glas. Kog lagen og hæld over rødbederne. Er der lidt for meget lage gem den og brug den i dressinger. Disse rødbeder kan spises efter et par dage. De er også gode i terne eller mindre stykker i salater.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *