Desserter17/01-2018 af Dorthe Anneberg

Svedskekompot

Svedskekompot

Ja egentlig kunne jeg have skrevet svedskegrød men det lyder lidt for kedeligt! Svedsker er som oftes noget vi bruger til julemaden – eller noget vi hører om når vi taler med ‘gamle’ mennesker. Det er synd for det er en herlig spise – skulle du have en rest liggende fra julen, så er det en god måde at komme igang med at få dem på madplanen. I sig selv er svedskerne jo fyldt med antioxidanter og kostfibre.

Kompot af svedsker er et godt alternativ til morgen grøden, som topping på surmælksprodukterne. Til desserterne er svedskerne gode i triflien, eller til en panna cotta, eller den dessert som vi fik til de store middage i mit barndomshjem, skovbund – svedskekompot med flødeskum, pyntet med stykker af banan, med en halv abrikos (svampe) og masser af reven chokolade – det smager rigtig lækkert. Du får her en opskrift som er enkel, hvis du skal bruge til morgenmad så vil jeg foreslå du udelader rommen.

 

600 g svedsker

3-4 dl vand

1,5 – 2 dl sukker

1 tyk skive citron

1 stykke frisk ingefær ca. 3- 4 cm – kan udelades og erstattes med en stang vanilje.

1 dl rom

2 dl grofhakket mandler – smuttet.

Kom svedsker og vand, citronskiv, skræller ingefær skåret i et par stykker i en skål – I køleskab lad stå natten over.

Kom i gryde – kog op – hvis du vil have en tynde er grød kan der tilsættes mere vand – (og man kan jævne grøden med kartoffel mel) – jeg skal bruge en grød/kompot med masser af smag! Citroen og ingefær skal bare være I grøden ikke masses eller presses!

Tilsæt sukker gem lidt og smag dig frem – den skal ikke være før sød. Kog ved svag varme i ca. 10-15 min – tilsæt rom og varm igennem – smag!! Hak de smuttede mandler groft vend dem i grøden! Hvis grøden ikke skal bruges med det samme så vendt med at komme mandler I til den skal bruges – ingefær og citron skive ‘fiskes’ op men lad dem blive i grøden til den skal bruges!

 

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *