diverse10/02-2018 af Dorthe Anneberg

Spinatsalat med små lune kartofler

Spinatsalat med små lune kartofler

Egentlig er dette måske en rigtig sommersalat, hvor de små første nye kartofler passer rigtig godt.  Men jeg fandt nogle små fine danske asparges kartofler.

Salaten passede perfekt til et enkelt måltid som tilbehør til en svinemørbrad. Men den kan bestemt også bruges til fisk eller som en selvstændig salat på en kødløs dag eller til vegetaren.

Mængden eller størrelsen af salaten kommer lidt an på om der er andet tilbehør og hvem der er gæster. Jeg vil derfor nævne ingredienser og give et par bud på beregning.

små kartofler – jeg brugte små asparges kartofler – beregn ca. 1 håndfuld til hver person

cherry tomater

pinjekerner

olivenolie

lidt balsamicoeddike – kan udelades

groft salt

reven parmesan – kan udelades – det er ikke på foto

Som nævnt har jeg  valgt ikke at skrive mål på denne opskrift – for mængde er helt afhængig af hvad den skal spises til og hvem den serveres for. Jeg vil istedet fortælle hvordan jeg måler og jeg tænker på min mor når jeg gør det. Hav dine gæster eller familie i tankerne. Du kender dem og ved om de bare skal have 2 kartofler eller lidt mere.

Så først tager du håndfulde af kartofler, som er rengjorte sig navne på dem du skal servere for! og så lidt ekstra. Kog kartoflerne i ca. 8-10 min i saltet vand. Kogetid afhænger af størrelse.

Kom vasket og tørret spinat i en stor skål – (brug samme fremgangsmetode som ved kartofler) – Halver tomaterne og kom dem på spinaten. Rist en pose pinjekerner på en tør pande.

Vandet hældes fra kartoflerne og de drypper lige af. Kom dem i over spinaten (syntes du der er for mange – så gem lidt). Kom lidt olivenolie og meget lidt god balsamico eddike over samt lidt salt.

Vend rundt og pynt med ristede pinjekerner og evt revet parmesan. Server!  Kartoflerne er lune men retten fremstår som salat.

Er der en rest til overs gem den. Jeg  brugte en rest jeg havde til overs i en wok ret med en rest kylling og tilsatte lidt gulerødder i tynde skiver – jeg brugte kokosolie til at stege i og smagte til med karry.

 

Tak fordi du læste med og god fornøjelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *