brød og kager23/07-2017 af Dorthe Anneberg

Sommerkage med bær.

Sommerkage der kan bruges som dessertkage.

Denne kage har jeg bagt rigtig mange gange – jeg har kigget i noter og tror den stammer fra en sommerfest jeg holdt i starten af 90’erne. Men den holder, så jeg vender med glæde tilbage til den. Den er god til en kop kaffe men den er også god som dessertkage. Jeg servere den med de bær som jeg kan få lokalt og som er helt friske – i år brugte jeg så solbær og jordbær – men det kunne lige så godt være hindbær, blåbær eller ribs. Jeg servere kagen med flødeskum. Jeg vil faktisk gå så vidt som, at skrive at det er sommerens bedste kage – og her midt i regnvejret så må man finde sommeren i kagernes smag!

Til kagen skal du bruge:

300 g marcipan

3 æg

2 spsk mel

1/2 tsk bagepulver

reven skal af en citron

2 æggehvider

80 g sukker

lidt flormelis

Flødeskum og bær som tilbehør.

Riv marcipanen og rør æggene i et adgangen, bland mel med bagepulver og rør det i sammen med citronskallen.

Beklæd en springform med bagepapir -ca. 23cm i diameter. Hæld dejen i. Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i. Fordel marengsmassen over dejen. Sæt i ovnen – nederste rille ved 175 grader bag den ca. 30 min  – marengs skal være pæn lysebrun. Lad den køle af.

Sigt flormelis over og server med bær og flødeskum. Der er rigeligt til 8 personer som dessert.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *