Desserter16/10-2017 af Dorthe Anneberg

Solbær bavarois

Solbær bavarois

Dessert skal der til og der er desserter som bare har letheden og friskheden ovenpå en middag. En af mine favoritter er denne bavarois, som jeg vender tilbage til – den kan nemt tilberedes med anden smag – men solbær er bare det som jeg syntes passer bedst. Desserten kan enten laves i en større form eller i små forme – man kan så bruge den alene eller på en dessert tallerken!

Du skal til 6 personer bruge:

4 spsk mælk

100 g sukker

2 bl husblas

5 dl fløde

solbærkompot  af 250 g solbær og 100 g sukker

evt lidt creme de cassis

Start med solbærpuren – kog 250 g solbær med 100 g sukker.

Udblød så husblas i koldt vand.

Varm mælk med ca. halvdelen af sukker – varm så sukkeret er smeltet. Kom husblassen i så den smelter – vend ca. 200 g solbær pure i – gem resten. Når puren er afkølet – så piskes fløden stiv – jeg gør det altid i hånden for at få en luftig flødeskum- pisk også det resterende sukker i flødeskummet.

Vend solbærpuren i flødeskum og kom massen i enten en form eller i cyliner forme så man kan servere portionsanretninger. Hvis du bruger en form så beklæd med film så den er nem at få ud.

Varm lidt af solbærpuren med lidt creme de cassis – passer det gennem en sigte og hæld det over lige før servering! Denne dessert er enkel – men man skal lige have en god føling med flødskummet så desserten ikke bliver for stiv men heller ikke for blød!

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *