brød og kager12/02-2018 af Dorthe Anneberg

Små vandbakkelser med havtorn creme (profiterolles)

Profiterolles med havtorn creme

Dette er en af de desserter som passer godt hvis man skal have mange gæster. Man kan virkelig få desserten til at se overdådig ud – og i virkligheden er den enkel at tilberede. Jeg skulle kun til berede til 4 personer, så et tårn kunne det ikke blive til.

Af portionen her bliver der ca. 25 vandbakkelser og du skal beregne 3 stk til hver og så et par ekstra. Du kan nemt gemme vandbakkelser i mindst en uge og evt. varme op inden de skal bruges. Cremen jeg har tilberedt med havtorn passer til ca. 14 vandbakkelser. Som fyld kan du også bruge flødeskum eller vaniljeis eller en anden slags creme.

100 g smør

2 dl vand

125 g mel

1 knivspids bagepulver

1 knivspids salt

3 store æg

Kom vand og smør i en gryde – varm op stå smørret smeltes. Det skal ikke stå at koge så vandet fordamper!! Tilsæt melet som du har tilsat bagepulver og salt, på en gang. Rør  godt igennem så du har en fin blank dej. Det gør du over varmen. Tag så gryden fra varmen.

Tag så gryden af varmen og afkøl lidt. Pisk i mellentiden æggene sammen. Når dejen er lettere afkølet så tilsættes æggene. Rør godt igennem, så du igen har en fin blank dej.

På en bageplade beklædt med bage papir kan du sætte små toppe – ca. valnød størrelse, det gøres nemmest med 2 teskeer – du kan også komme dejen i sprøjtepose og afsætte små toppe eller kugler.

Bag dem ved 200 g i ca. 15-18 min – lad være med at åbne ovn døren i bagetiden.

Afkøl dem på en rist og skær dem halvt igennem og fyld med det fyld du har lyst til. Cremen jeg har til beredt er meget enkel.

Du pisker simpelthen 2 dl fløde 50 %  meget let – hvis du er ny i brugen af fløde 50 % , så gentager jeg lige pisk let, gør det med håndpiskeris – det er nemt – fløden bliver meget nemt over pisket!  Når fløden er som creme tilsætter du 2 – 3 spsk havtorn sirup – hvis du ikke selv laver dette, så kan du købe en fantastisk færdig havtorn sirup af mærket Høstet.

Sæt i køleskabet og når du skal samle kagerne – kan det være du lige skal piske en ektstra gang. – Kom i sprøjtepose og fyld i kagerne.

Anret på fad og hæld lun chokolade sovs over.

Chokoladesovs tilberedes af

150 g mørk chokolade jeg brugte valrhona 70 %

2 spsk kakao også her brugte jeg valrhona

2 dl piskefløde

lidt vand

Kog fløden op tag af varmen pisk kakao i og den groft hakket chokolade. Pisk så du har en jævn masse tilsæt vand så du har en sovs du kan hælde. Jeg elsker smagen af rigtig chokolade – men du kan hvis du syntes den skal være sødere tilsætte sukker!

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *