brød og kager05/07-2017 af Dorthe Anneberg

Små mazariner med bær.

Små mazariner med bær.

Disse små mazariner er gode bare alene til en kop kaffe eller på en desserttallerken. Man kan også bruge dem som bund til mini tærter eller man kan pynte dem med  frosting. De er super nemme at bage. Jeg har i et tidligere opslag givet opskrift på en rabarber is, som jeg bl.a har serveret dem sammen med – det var en god kombination.

Du skal skal bruge følgende:

150 g marcipan

150 g rørsukker

150 g blødt smør

3 æg

lidt jordbær, hinbær eller brombær.

korn af en stang vanilje – hvis du bruger polynesisk eller andre ‘fede’ vanilje sorter er 1/2 stang nok.

75 g hvedemel – jeg brugte ølandshvede

alt efter forme og størrelse så skal du bruge ca. 20 4-5 cm. Jeg har nogle meget små forme – dem brugte jeg 12 af og 12 små tærte forme også i lidt forskellige størrelser.

Marcipanen skal rives – gør det evt på foodprocessor – tilsæt så rørsukker og bland det med marcipan. Herefter tilsættes smør og der piskes så samtidig med at æggene tilsættes et ad gangen. Kornene fra vaniljestangen tilsættes sammen med mel. Smør de små forme – drys evt med lidt mel, så er du sikker på, at de ikke hænger fast. Fyld massen i forme – Du kan vælge, at komme et stykke jordbær eller et bær i midten af  hver kage. Jeg bagte både nogen med og nogen uden, da jeg har tænkt, at bruge nogle til mini jordbærtærter. Kagerne bages ved 175 grader i ca. 15 min. Tjek efter 12 – bagetid afhænger lidt af størrelse og ovn. De skal være pænt lyse brune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *