Forretter31/03-2018 af Dorthe Anneberg

Selleri panna cotta med stenbidder rogn

Selleri panna cotta med stenbidder rogn

Her i foråret hvor stenbidder rogn er dejligt og en af de fineste råvarer, så forsøger jeg at finde på forskellige måder, at tilberede det. Vi har danske knold selleri som er fine. Jeg tilberedte denne selleri panna cotta den gav god smag og smagte herligt sammen med stenbidder rognen.

Du skal til 6 personer bruge:

1/4 selleri

1 dl mælk

2 dl fløde

2 blade husblas

25 g smør

salt peber

evt. lidt citron

300 g stenbidderrogn -man kan bruge mindre!

lidt chia spirre eller karse

lidt creme fraiche

Kom fløde, mælk, smør og selleri som er skåret i tern i en gryde og kog i ca. 15 -20 min, alt efter hvor store tern du har skåret selleri i. Jeg lægger en skive citron ved som jeg fisker op efter endt koge tid. Kan bestemt udelades.

Læg husblas i blød i koldt vand

Blend selleri med mælk/fløde som den er kogt i. Passer evt. i gennem en sigte, så du har en jævn bløde masse. Tag husblas op af vandet og smelt det i den varme sellerimasse, smag til med salt og peber.

Hæld massen i 6 portionsglas. Lad det stivne nogle timer i køleskab. Kan tilberedes dagen i forvejen.

Kom stenbidder rogn på panna cotta, og pynt med creme fraiche og chia spirre eller karse.

 

 

 

  1. Ulla Schou siger:

    Smart ide! Den vil jeg prøve. Jeg har lavet en pande cotta af jordskokker lidt på samme måde og kommet ægte størcaviar ovenpå. Det fik jeg engang på Søllerød kro.

    http://feinschmeckeren.dk/opskrifter/opskrift-kaviar-sollerod-kro-style/

    1. Dorthe Anneberg siger:

      Ulla – jeg ville have tilberedt jordskokke panna cotta – men det havde jeg ikke! Selleri har lidt mere kraft i smagen men det gik fint til stenbidderrognen. kh Dorthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *