brød og kager04/01-2018 af Dorthe Anneberg

Sara’s bløde cookies med dadler, nødder og tranebær.

Sara’s cookies

Jeg har haft gæster over en længere periode og alle har forskellig smag! Sara kunne godt lide de bløde med dadler, pekan nødder og tranebær.  De blev derfor døbt Sara’s cookies.
Det er en stor portion – men de forsvandt hurtigt, så billedet viser kun nogle få. De er super nemme at bage – holdbarheden kan jeg så ikke udtale mig om – de holdt ikke længe!!!! Men når det er skrevet, så holder de som andre kager i lufttæt beholder! De smager godt til dessert med f.eks is eller til en kop kaffe eller the – eller bare til et glas tranebærjuice.

Du skal bruge:

400 g sukker – jeg brugte rørsukker – farin kan bruges og vil give dem lidt mere smag.

225 g blødt smør

1/2 dl vand

2 æg

375 g mel

1 tsk natron

15o g hakket pekan nødder

300 g hakket tørret dadler

100 g tørret trane bær – kan udelades (jeg valgte iøvrigt at udbløde dem i 1/2 dl rom – de stod nogle timer – det er bestemt ikke nødvendigt.)

Kom sukker, smør, vand og æg i en skål og pisk godt sammen. Bland mel og natron og sigt det i dejen. Rør godt rundt. Bland nødder, dadler og tranebær i dejen.

Sæt toppe med to teskeer på bageplade beklædt med bagepapir. – De flyder lidt ud så der skal være lidt afstand.

Bag ved 180 grader i ca. 15 min plus minus alt efter hvor store kagerne er.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *