Opskrifter09/08-2018 af Dorthe Anneberg

Saltmandler med lakridssmag – det er nemt og det er godt!

Saltmandler med et strejf af lakrids

 

Det bliver ikke nemmere, hvis der skal lidt til drink eller bobler når der kommer gæster eller de smager bare godt i hverdagen når man lige trænger til et eller andet inden middagen er klar!.

De holder sig godt – men nu må jeg så tilføje, at det måske skyldes, at de bliver spist! Ihvertfald har jeg ikke oplevet, at de er blevet kedelige!

I al sin enkelhed skal du bruge følgende

300 g mandler (jeg køber økologiske, jeg køber forskellige slags mandler – man må prøve sig frem til hvilke man selv bedst kan lide – min erfaring med de økologiske er at der af og til er en bitter imellem – men jeg vælger dem fortsat!)

125 g groft salt

5 dl vand

lakrids pulver og lidt rålakrids.

Kog vandet op med salt – sikre at saltet er opløst – kom mandler i saltblandingen – lad stå 15-20 min. Kom dem i en sigte, derefter på en bageplade beklædt med bagepapir – spred dem så de ligger i et lag – sigt forsigtigt lidt lakrids pulver henover – lad være med at røre ved mandlerne, for så klistre de! drys derefter lidt rålakrids over. Kom pladen i ovnen ved 175 g i ca 20 – 30 min – det kommer lidt an på hvor våde de er når du sætter dem i. Tjek undervejs – de skal være helt tørre men de må ikke brænde.

Afkøl og gem i tætlukket beholder.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *