Forretter28/07-2017 af Dorthe Anneberg

Salat til forret – med pesto og burrata

Salat til forret

Hvad skal der serveres til forret? der er så mange muligheder men en ganske enkel måde, at servere forretten på er en lille salat. Jeg fandt noget fantastisk Burrata fra det lille mejeri Treccia i Rødovre – så en lille italiensk inspireret salat vil jeg tilberede og jeg deler opskriften her da den er rigtig dejlig og nem at tilberede.

Salaten kan serveres alene eller med lidt godt brød til – jeg ville vælge landbrød skåret i lidt tykke skiver og så i tern og olivenolie til at dyppe i!

Du skal til denne ret bruge

1 dåse eller klump burrata

spæde salater – der findes gode færdige blandinger m med vælg hvad du har lyst til du skal bruge en lille håndfuld til hver portion – så en bakke med 100 g passer til 4 personer

8 små tomater – find nogen med smag i!

lidt pinjekerner – ristet på en tør pande

olievenolie

lidt frisk basilikum

Pesto – du kan snyde og købe en god færdiglavet pesto, men det er ikke så vanskeligt at lave den selv så her kommer opskriften til

Pesto

4 dl eller 4 håndfulde friske basilikum blade

2 fed hvidløg

1/2 dl pinjekerner

ca. 11/2 dl olivenolie

ca. 1 dl frisk revet parmesan eller pecorino ost

lid salt og peber

Kom det hele i blender og smag til

Anret salat på tallerkener, dryp lidt olienolie over, skær tomater i både og læg på salat sammen med osten – kom så lidt pesto over og de ristede pinjekerner.

God fornøjelse og tak fordi du læste med

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *