brød og kager11/03-2018 af Dorthe Anneberg

Rugkiks, så enkelt og godt til oste anretning.

Rugkiks med kommen, nemt bagt.

Disse kiks er så enkle at bage og smager godt til osteanretningen. De holder sig godt i tætlukket kagedåse. Man kan også tilberede dejen og fryse den.

Man kan udstikke dem så de bliver fine runde – men jeg kan nu godt lide at de bare er skåret i firkanter og i lidt forskellig størrelse – det passer til mig,  jeg er ikke så pyntet!!

250 g rugmel

1 tsk salt

2 spsk kommen – kan udelades

125 g smør

1,5 dl fløde

Bland mel, salt og kommen og smuldr smørret i. Tilsæt fløde og saml deje. Pak den ind i film eller kom den i en plastik pose. Den skal hvile i køleskabet mindst 1 time.

Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir – drysset med mel – skær i eller udstik kiks i den form du ønsker. Kom på plade beklædt med bagepapir. Prik lidt med en gaffel i hver kiks. Bag ved 200 g i ca. 10 min. Afkøl – opbevares i lufttæt dåse.

De smager dejligt til en oste anretning og så med lidt havtorn til!!

Jeg havde selv lavet havtorn marmelade som du iøvrigt kan finde på bloggen. Men Høstet har en dejlig marmelade hvis man ikke lige selv har mulighed for at tilberede.

God god fornøjelse og tak fordi du læste med

 

 1. Ulla Schou siger:

  Det vil jeg prøve!

  1. Dorthe Anneberg siger:

   Hej Ulla
   Ja de er nemme – jeg har lige skrevet sammen med en der har bagt – hun havde lidt problemer med at de smuldrede. Jeg har aldrig haft problemer – men vi fandt ud af at hun havde brugt fuldkornsrugmel. Så jeg har blot brugt alm. rugmel. – God fornøjelse- Kh Dorthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *