brød og kager02/11-2017 af Dorthe Anneberg

Rugbrødslagkage

Rugbrødslagkage.

Jeg har altid syntes at rugbrødslag er noget af det lækreste, om det er til en kop kaffe eller til fødselsdagen hvor der drikkes champagne til eller om det er som dessert – den smager godt til det hele. Alt efter årstid kan man ændre fyld.

Jeg vælger at tilberede min rugbrødslagkage i rugbrødsform. – Til kagen som jeg har bagt har jeg brugt en lille form – men den kan selvfølgelig også tilberedes i en springform – kagen her rækker til ca. 6 personer.

Du skal bruge følgende:

3 æg

60 g sukker

100 g revet tørt rugbrød – det skal være uden rugbrød uden kerner.

1/2 spsk kartoffelmel

1 tsk bagepulver

25 g hakkede mandler

25 g hakkede hasselnødder.

4 dl fløde

marmelade elle sylt – jeg brugte blåbær. Kirsebær marmelade smager også  virkelig godt i kagen.

Æggene deles – æggeblommerne piskes hvide og luftige med sukker. Rugbrødet rives og blandes sammen med kartoffelmel, mandler, hasselnødder og bagepulver – og vendes i æggemassen. Hviderne piskes stive og vendes forsigtig i massen.  Massen kommes i den smurte form, jeg har brugt en rugbrødsform, men det kan lige så godt være en springform. Bages i ca. 45 min ved 180 grader. Afkøles og deles på midten.

 

Pisk fløden stiv og vend nogle skefulde af god sylt eller marmelade i -jeg har brugt en hjemmelavet blåbær sylt. Læg kagen sammen og pynt evt. med lidt friske bær.

Man kan også blot smøre marmelade på bundene og komme flødeskum ovenpå.

Blåbær sylt

225 gr blåbær
125 gr sukker
1 citron

Hæld blåbær i en gryde og kog dem op ved svag varme.
Skræl citron og kom et par tynde skaller af i citronskallen i gryden – citronskallen fjernes iden marmeladen skal bruges.
Når bærrerne bruser tilsæt så sukker og kog uden låg i 15-20 minutter.
Sluk for blusset og lad syltetøjet afkøle.

Tak fordi du læste med og god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *