brød og kager15/07-2017 af Dorthe Anneberg

Roulade med lemond curd og chokolade!

Roulade med lemon curd og chokolade.

Denne roulade kan både bruges som dessert eller til kaffen. Den er et godt alternativ til lagkagen og mandler i bunden og de to cremer har den en rigtig dejlig smag.

Jeg har, da vi kun skulle være få tilberedt en lille roulade den kan nemt laves i dobbelt størrelse så den passer til en hel bradepande. Men da der er meget creme i så var denne rigelig til 6 personer. Heldigvis smager den også godt dagen efter.

Du skal bruge

3 æggehvider

75 g flormelis

30 g mandler – jeg smutter dem ikke men vil du have en finere udtryk så kan de smuttes.

Pisk æggehviderne stive. Vend flormelis og de fintmalede mandler i. Smør et stykke bagepapir og fordel dejen herpå. Bag bunden i ca. 40 min ved 150 grader.

Træk bagepapiret med den bagte bund over på et fugtigt viskestykke.

Chokoladecreme

1/4 dl piskefløde

100 g mørk chokolade

Kog fløden op – hak chokolade og kom den i fløden. Rør til den er smeltet helt. Afkøl. Når cremen er helt kold piskes den op som til flødeskum – pas på med ikke at overpiske.

Lemoncurd creme

2 dl lemoncurd

2 dl piskefløde

Pisk fløden til skum og vend lemon curd i. Du kan finde opskriften på lemon curd i et andet opslag http://www.chiahealth.dk/lemond-curd/.

 

Saml kagen ved først at smøre den afkølede chokoladecreme på og bagefter smøres lemon curd cremen på. Rouladen rulles sammen på den lange led.

Man kan pynte kagen med flødeskum og evt friske bær.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *