diverse15/11-2018 af Dorthe Anneberg

Rosenkålsalat med manchego og bacon

Rosenkålsalat med manchego og bacon

Årstiden er til de fyldige salater. Denne rosenkålsalt med knas og masser af fyld og den lune dressing, er rigtig god som tilbehør eller den kan serveres som et let måltid med noget grovbrød til.

Skal den serveres på en af de kødfrie dage, så kan bacon udelades. Jeg har valgt at bruge havtorn sirup i dressingen – man kunne nemt bruge en anden frugt sirup. I den oprindelige opskrift er brugt figen sirup. Manchego ost kan også erstattes med en god parmesan.

Du skal til 3-4 personer bruge

200-300 g rosenkål – når de er revne skal det svare til ca. 7-8 dl

knapt 1 dl hasselnødde kerner

2-3 spk ristede hampefrø – kan udelades

1/2 granat æble

3-4 skiver håndskåren bacon

1 skalotte løg

50-75 g manchego ost ca. 2 dl når det er revet

olivenolie – ca. 1/2 dl

2 spsk æble cider eddike

1 spsk havtorn sirup eller anden frugt sirup

friske timian blade af et par stængler

reven skal af en 1/2 økologisk appelsin

salt og peber

Rengør rosenkål og skær bunden af – jeg snitter i food processor den tynde kniv. Kom det fintsnittet rosenkål i en skål.

Rist hasselnødder i 8-10 min i oven ved 175 grader. Afkøl.

Riv ost kom det i skålen sammen med granatæblekerner. Vend rundt.

Hak hasselnødder groft og tilsæt dem salaten. Hvis du vil have hampefrø i tilsætte disse og vendes med rundt.

Skær bacon i strimler og rist det godt på en varm pande – tag bacon af panden. Tør panden af og tilsæt så olivenolie, varm op og tilsæt skalotteløg i tern. De sauteres skal ikke ristes med være bløde ca. 2-3 min. Tag panden af varmen tilsæt æblecider, havtorn sirup, timianblade, appelsinskal, smag til med salt og peber.

Hæld dressingen over salaten og vend rundt, pynt med bacon og server.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *