diverse22/01-2018 af Dorthe Anneberg

Rosenkål med blodappelsin

Rosenkål med blodappelsin

Blodappelsinerne de er fine nu – vinterkålen passer til årstiden.

Jeg er på St. Croix hvor der bruges krydderier på en anden måde end det jeg ihvertfald plejer. Disse bagte rosenkål med kanel, kokos og blodappelsin er rigtig gode alene som vegetar ret eller til fisk eller lyst kød – måske de i virkligheden bare smager godt til det hele!!

1/2 kg rosenkål

2-3 spsk olivenolie

1- 2 appelsin

ca. 1 dl frisk høvlet kokosnød – eller ristet kokos chips/flager kan bruges

1 tsk kanel

1 spsk japansk soyasovs

salt/peber

smør eller olie til at smøre fad med.

Vask og rengør rosenkål, skær dem i halve og kom dem i en skål vend dem i olivenolie, kom dem i et smurt ovnfast fad – drys med kanel og dryp soyasovs over.

Hvis du bruger en frisk kokosnød så høvler du flager af denne og kommer ved. Hvis du vil bruge kokoschips, skal de først på til sidst.

Kom fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 min – de skal være pænt gyldne men ikke overstegte – vend nogle gange undervejs.

Skræl og fjern al det hvide af blodappelsin. Skær i skiver og fjern den hvide stilk i midten. Når rosenkålene er færdige tages de ud af ovnen og blodappelsin kommes ned mellem kålene og server.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *