brød og kager20/05-2017 af Dorthe Anneberg

Romkugler med rom og chia frø – undgå madspild!

Romkugler – af kage resterne!!

img_0520

Solen skinner – vi skal ud og nyde naturen – måske er der ikke tid til at bage kagen, som vi lige have tænkt vi skulle hygge med i aften istedet for desserten. – Måske er rom kuglerne en ide – det er ihvertfald nemt. Har du ikke kageresterne nu, så husk fremover, kagerester skal gemmes – undgå madspild.  Gem rug  de kage rester, som du har fået tilovers når du sikker kager ud eller den rest som bare ikke blev spist – der er vel en grund til, at man siger at bageren fejrer gulvet og tilbereder rom kugler.

En opskrift med vægt og indhold kan jeg ikke give,  men jeg kan fortælle hvad man gør og jeg kan fortælle, at disse simpelthen smager så godt!!

Jeg havde en rest chokoladekage med rismel, en rest af ‘min kage’ – kagen som Lene fra www.bagvrk.dk havde kreeret til mig i anledning af min 60 års fødselsdag. Lene kan slet ikke lide rom kugler – men nu når hun læser dette – det gør hun nemlig – så går hun også igang. Hun vil sikkert lave en helt ny version!! Jeg holder mig til 60’er versionen. I fryseren havde jeg faktisk også en lidt rester af en chokoladebund.

Chokoladekagerne og kagen med appelsin og chia frø kom i foodprocessoren – jeg tilsatte et par skefulde hindbærmarmelade -lidt ekstra chia frø, bare for at gøre rom kuglerne lidt sundere- kørte pulse et par gange, jeg havde så fundet rom frem, en god af slagsen – mørk rom gør noget i kager!! har man børn eller drikker man ikke alkohol, så må essens bruges. Men kan man tåle rom – så gør det en forskel – kom så meget rom i at du har en masse der fortsat kan arbejdes med, den må altså ikke blive for tynd – jo tørre kage du bruger jo mere rom!!!! smag dig frem om konsistens og sødme passer dig.

Tril ikke for store kugler og tril dem i kokosmel – jeg havde kun ristede kokoschips – dem gav jeg en tur i food processoren, det virkede fint.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *