brød og kager18/12-2017 af Dorthe Anneberg

Romkage

Romkage

I Caribien er en af specialiteterne romkage – den findes i mange versioner, men ens for dem alle er at de fleste bager med kage mix og kommer noget pulver vanilje i dejen. Jeg har nu forsøgt, at tilberede en fra bunden – den er nøjagtig som den skal være – hemmeligheden er ganske enkel, der skal rigeligt med mørk rom i kagen! Det er en dessert kage og jeg vil servere den med vanilje is eller flødeskum. Men skulle man have lyst kan den også serveres til en kop kaffe.

5 dl mel

5 spsk majsstivelse

11/4 tsk bagepulver

1 tsk salt

1/4 tsk natron

4 dl sukker

150 g smeltet usaltet smør

1 dl kærnemælk

1 dl mørk rom

1 spsk vanilje ekstrakt

3 spsk vegetabilsk olie

6 æggeblommer

6 ægge hvider

Smør/rom sauce

1 dl smeltet smør

1/4 dl vand

2 dl flormelis

1/2 -3/4 dl rom

Bland mel, majsstivelse, bagepulver, salt, natron, 3 dl sukker (den sidste 1 dl sukker skal bruges sammen med æggehvider).

I en anden skål blandes smeltet smør, kærnemælk, rom, vanilje ekstrakt, olie og 3 ægge blommer – piskes let sammen med el pisker eller i røremaskine. De tørre ingredienser tilsættes og det piskes let sammen.

Æggehviderne piskes stive og det resterende sukker 1 dl tilsættes.

De stivpiskede æggehvider vendes i dejen og den kommes op i en stor randform. Bages i ca. 40/50 min ved 175 grader. Den må ikke være overbagt!

Mens kagen er i oven tilberedes smør/rom sauce alle ingredienser kommes i en gryde og varmes op – ikke koge blot så man har en flydende masse. Når kagen tages ud af ovnen forbliver den i formen og der prikkes huller i kage og halvdelen af romsaucen hældes over kagen så den fordeles i kagen – efter ca. 15 min gentages denne proces- kom evt lidt mere rom i kagen.

Tak fordi du læste med og god fornøjelse

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *