diverse29/09-2017 af Dorthe Anneberg

Rønnebær gelé med æbler

Rønnebær gelé med æbler.

Det er nu, jægerne begynder, at planlægge jagter. Jeg tænker mere over hvad skal der serveres til de dyr der kommer hjem. En af de ting der passer rigtig godt til vildt er rønnebær gelé men det smager altså også godt til f.eks. gris eller lam. Smagen er let bitter – jeg tilbereder med lidt æble for at få en lidt  mildere smag. Husk at æblerne ikke må være for modne. Jeg havde plukket rønnebær og lagt i fryser. Jeg har også valgt at tilberede en lidt større portion. Dobbelt af den jeg giver i opskriften her!

Jeg har taget udgangs punkt i min mors opskrift!

Du skal bruge følgende:

500 g rønnebær

ca. 500 g sukker

500 g æbler

evt konserveringsmiddel eller spiritus.

Rengør rønnebær og skyl dem – du kan sagtens opbevare dem i fryser – det har jeg gjort.

Kom rønnebær og æbler som er skåret i mindre stykker, ikke skrællet, blot er stilk, blomst og kernehus fjernet, i en gryde – tilsæt ca. 3 dl vand hvis du bruger 500 g rønnebær og lidt sukker – ca. 1/2 dl – kog op ved svag varme og lad det koge i ca. 30 min.

Har du saft pose så skal saften gennem denne – husk at vrid den i ‘kogende vand’ – jeg bruger en løst vævet hør serviet! Lad saften løbe igennem – husk det meste pektin sidder i den sidste saft, så det er vigtig, at få det hele med. Mål saft og lad det koge godt op i nogle min. Tilsæt så 500 g sukker pr 1/2 l saft. Lad så igen koge blot nogle få min.

Hvis skum på gelen, så skum. Du kan tilsætte konserveringsmiddel – jeg gør det ikke – jeg skolder mine glas og skyller i rom eller cognac!. Kom gelén på de rengjorte glas lad så med et viskestykke over og tilbind dagen efter. Smagen er letbitter men det smager helt fantastisk – nu venter jeg bare på dårdyret eller rådyret!

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *