Glædelig jul!!
Juleaften nærmer sig og vi er vidst mange der har gang i stegning af and, gås, kalkun eller måske flæskestegen, i min familie får vi både flæskesteg og andesteg! I år får vi også, ud over det klassiske tilbehør – asier, ribsgele, brune og hvide kartofler, 3 slags rødkål, den gammeldags som min mor altid tilberedte, syltet rødkål med appelsin og kanel og så rødkålsalat – den er dejlig frisk!
rødkålssalat
fintsnittet rødkål
et par appelsiner skåret i tern, uden noget hvidt
2 pigeonæbler i tern
en håndfuld tørrede kirsebær (tranebær smager også fint)
1/2 granat æble
pynt lige før servering med hakkede honning ristede hasselnødder – jeg har haft med i oven ved 180 grader i ca. 10 min – afskallet og så varmet 2 spsk honning på panden – vendt nødderne heri nogle min.
dressing – for ikke at få for mange forstyrrelser har jeg valgt kun at bruge lidt kirsebær eddike og lidt god olivenolie.