Hovedretter24/12-2016 af Dorthe Anneberg

Rødkålssalat til den dejlige julemad

Glædelig jul!!

Juleaften nærmer sig og vi er vidst mange der  har gang i stegning af and, gås, kalkun eller måske flæskestegen, i min familie får vi både flæskesteg og andesteg! I år får vi også, ud over det klassiske tilbehør – asier, ribsgele, brune og hvide kartofler, 3 slags rødkål, den gammeldags som min mor altid tilberedte, syltet rødkål med appelsin og kanel og så rødkålsalat – den er dejlig frisk!

img_4424

rødkålssalat

fintsnittet rødkål

et par appelsiner skåret i tern, uden noget hvidt

2 pigeonæbler i tern

en håndfuld tørrede kirsebær (tranebær smager også fint)

1/2 granat æble

pynt lige før servering med hakkede honning ristede hasselnødder – jeg har haft med i oven ved 180 grader i ca. 10 min – afskallet og så varmet 2 spsk honning på panden – vendt nødderne heri nogle min.

dressing – for ikke at få for mange forstyrrelser har jeg valgt kun at bruge lidt kirsebær eddike og lidt god olivenolie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *