Hovedretter28/05-2017 af Dorthe Anneberg

Rødbedesalat med kamut-og grækarkerner og feta.

Rødbedesalat med  kamut- og græskarkerner og feta

Denne salat er en rigtig dejlig salat med masser af smag – den smager godt som tilbehør specielt til svinekød er den god men også til sommerens buffeter eller bare grill aftner er den dejlig også på grund af sin farve.

fullsizeoutput_10f7

Du skal til salaten bruge

1/2 kg rødbeder

1-2 dl kamutkerner – man kan også bruge rugperler eller perlebyg

150 g feta – helst en blød fårefeta

1 dl græskarkerner

persille – jeg havde kun kruspersille – bredebladet ville være bedre!

Dressing

3 spsk olivenolie

1 spsk grov sennep

1 spsk riseddike eller hvidvinseddike

1 tsk honning

salt og peber

Kog rødbederne i vand – ca 35-45 min alt efter størrelse. Skyld kamutkerne og kog dem i ca. 20 min. Afkøl dem.

Når rødbederne er kogte – kan du ’smutte’ dem eller skrælle dem. Skær dem i tern og bland med kamutkerne. Skær fetaen i tern eller bræk i små stykker.

Rist græskarkerne på en tør pande. Hak persillen.

Rør dressing sammen vend rødbeder, kamut, græskar og det meste af fetaen i – kom i serveringsskål. Pynt med resten af feta og persille samt græskarkerner.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *