diverse09/05-2018 af Dorthe Anneberg

Rødbedepickles

Pickles med rødbede og æbler

For mig er der noget med tilbehør, og nu hvor grill sæsonen er begyndt, ihvertfald for nogen af os.  Så er det godt at kunne servere lidt forskelligt.

Jeg har igen tilberedt en måske en gammel klassiker, rødbepickles, men det gør den ikke mindre god. Den er fin i farve og passer til stort set alt.

Du skal bruge

1 kg rødbeder, skrællede

2 æbler nogle gode danske æbler med smag. Madæbler er rigtig gode, men de kan være vanskelige at finde.

25 g salt

Lage:

0,75 l eddike

500 g sukker

lidt sennepskorn ca. 10

koriander frø ca. 10 stk

2 små laurbærblade

ca. 2 cm frisk ingefær

lidt chilli

et lille stykke frisk gurkemeje

100 g mel

25 g senneps pulver – jeg bruger coleman

 

 

Rødbeder skrælles og skæres i tern – det samme med æbler. Prøv at få ternene nogenlunde ens størrelse.

Hold rødbeder og æbler adskilt. Kom rødbeder med ca. 15 g salt i en skål og æbler med ca. 10 g salt i en anden skål. Lad dem tør salte natten over eller ca. 12 timer.

Skyl rødbeder og æbler – og kog dem møre – igen hver for sig. Alt efter størrelse så skal rødbederne kog ca. 20-25 min og æblerne ca. 10-12 min. Kog dem under låg så du ikke behøver så meget vand.

Kom dem i sigte så overskydende vand kommer fra.

Bland lidt af eddike med sukker og kog op – rør lidt af denne i mel og sennepsblandingen som du har i en skål, så den ikke klumper. Kom retur i gryde sammen med krydderier – jeg skærer ingefær og gurkemeje i et par stykker men de skal fiskes op når de er kogt. Pisk godt igennem og kog så du har en tyk lagde. Tilsæt rødbeder og æbler. Hæld på rengjorte glas som du evt. har skyllet i atamon eller rom eller hvad du skyller dine glas i.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *