diverse16/11-2017 af Dorthe Anneberg

Rød spidskålsalat

Rød spidskålsalat

Denne salat er som mange andre salater måske simpel, men den har smag og den passer godt til efterårs menuerne. Om man vælger, at spise oksekød eller svinekød, så er den god ved sidden af – spiser man ikke kød kan er den lækker med et godt stykke brød til.

Du skal bruge:

1/2 rødt spidskål

1  rød grape frugt

1 æble

1 avokado

lidt pinjekerner

lidt tallerkensmækkere til pynt

Dressing:

3 spsk avokado olie

1 spsk æblecidereddike

1 tsk honning

salt og peber

Skær kål i meget tynde strimler – jeg gør det på mandolinjern. Pas på fingererne. Skræl grapefrugt, fjern alt det hvide og skær i stykker, fjern membraner og igen alt det hvide – saften hælder du i dressingen eller blot med ned i skålen sammen med kål. Skær æble i små tern det samme med avokado.

Rør alle ingredienser til dressingen sammen.

Vend dressingen godt sammen med kål, grapefrugt, æble og avokado. Rist pinjekerner på en tør pande. Anret salat i en skål pynt med pinjekerner og tallerkensmækkere.

 

Tak fordi du læste med og god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *