Forretter07/05-2017 af Dorthe Anneberg

Rød kartoffel som tapas eller forret!!

img_0172

Denne lille lette ret, er nem, den kan tilberedes inden der kommer gæster, men mest af alt den smager bare rigtig godt!  Man kan bruge den på en tapas tallerken sammen med andre småretter. Jeg tilberedte den som forret til gæster hvor det skulle være enkelt. http://mummum.bloggersdelight.dk lagde på et tidspunkt et billed på instagram – det så bare godt ud, så det skulle tilpasse min måde, at tilberede mad på.

Man skal bruge røde kartofler, hytteost, seranoskinke, ramsløg, olivenolie, salt og peber.

Skær skiver af rød kartoffel, ca 1/2 cm – brug det midste af kartoflerne så man får nogenlunde ens skiver – gem enderne. (Jeg valgte at skrubbe kartoflerne – så de havde skræl på).

Vend skiverne i olivenolie læg dem på bagepapir – drys med lidt salt – bag dem i ovnen ved 200 ca. 15- 20 min. vend dem midt vejs – de skal være lidt brune.

Skær enderne og en ekstra kartoffel i grove stykker – kog mør i vand – hæld vandet fra og blend med stavblender så du har en grov mos – smag til med salt og peber tilsæt 2-3 spsk hytteret.

Afkøl såvel skiver som mos – kom nogle skiver serano skinke på et stykke bagepapir og rist i ovnen ca. 10-15 min ved 200 grader!

Hak lidt ramsløg fint.

Kom lidt mos på hver skive – pynt med ramsløg og serano skinke.

God fornøjelse – tak fordi du læste med.

img_0164

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *