Hovedretter25/09-2018 af Dorthe Anneberg

Rodfrugt mos

Rodfrugt mos

Til efterårets retter er rodfrugt mos godt om det er til vildt, gullasch, bøf stroganoff. Du kan variere rodfrugterne. Retten kan tilberedes i forvejen, så også til gæster er det godt.

Til 4 personer skal du bruge

1 lille knoldselleri

4 – 5 kartofler – jeg brugte vildemose kartofler

3-4 gulerødder

2-3 cm ingefær

3-4 spsk flødeost – jeg bruger Loke for arla unika – philadelhia – blot husk du skal ikke bruge ‘light’.

1 æg

2 spsk smør

salt og peber

lidt ekstra smør til at smøre fad med.

evt. lidt hakkede peanut til pynt ikke saltede. Det kunne også være ristede hasselnøddekerner.

Vask og skræl grøntsager – skær i stykker – som er ens så koge tiden passer på alle grøntsager. Skær ingefær i små tern eller tynde skiver.

Kog grøntsagerne i ca. 20 min – de skal være møre – hæld vand fra og mos dem – tilsæt æg, 2 spsk smør, frisk ost, salt og peber og lige lidt sukker! Pisk godt igennem – der må gerne være klumper i mosen!

Smag til og kom mosen i et smurt ildfast fad – sæt i ovnen ved 190-200 grader- alt efter hvor tykt lag du har så skal du bage mosen I ca. 30 min – den skal være lysebrun i kanterne.

Pynt med hakkede nødder inden servering.

Er der en rest – smager det godt at stege mosen i smør.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *