diverse01/02-2018 af Dorthe Anneberg

Honning ristede rug og spelt flager!

Honningristede rug og spelt flager med masser chia frø.

Vi spiser kerner, frø og nødder, vi hakker og blander med frugt og plante mælk eller mælke produkterne. Vi kalder det müsli, granola, topping eller hvad vi nu kan finde på – godt smager det – jeg har da også på her på bloggen et par opskrifter som jeg er rigtig glad for at bruge.

Indimellem kan det simple altså  være godt.  Jeg har  valgt at tilberede med spelt og rug flager og godt med krydderi. Du kan skifte flagerne ud med byg eller grove havre gryn. Jeg har valgt at krydre med kannel og muskat. Dette er en super base og man kan jo så tilsætte nødder eller frugt som man netop har lyst til.

Det holder fint i en tæt lukket beholder.

Du skal bruge:

ca. 200 g rug flager (ca. 5 dl.)

ca. 200 g spelt flager (ca. 5 dl)

4 -5 tsk kanel

1-2 tsk muskat – det er bedst frisk revet

2 tsk vanilje sukker eller korn fra 1/2 stang vanilje som du lige maser ud i 2 tsk sukker. (Jeg laver min vanilje sukker af de vanilje stænger som jeg ikke får brugt i forbindelse med tilberedning af desserter eller kage – jeg kommer dem simpelthed ned i et glas med rørsukker og tilsætter mere sukker og flere stænger i takt med at der er behov. Skal jeg koge f.eks. grød – så tager jeg også blot en stang fra sukkeret)

1/2 -1 dl chia frø

4-5 spsk flydende honning (hvis du vil have mere sødme kan du selvfølgelig tilsætte mere honning – jeg kan godt lide det ikke er for sødt, jeg vil bruge blandingen til både desserter og morgen mad og man kan altid tilsætte mere honning!)

Bland alle ingredienserne på nær honning. Kom det i en bradepande beklædt med bagepapir. Fordel honning over blandingen. Kom det i oven ved 175 g i ca. 30 – 40 min – det skal have farve – vend et par gange undervejs. Sluk oven og lad det stå i oven til det er afkølet.

Kom i  dåse og luk først når blandingen er helt afkølet.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *