Desserter04/07-2017 af Dorthe Anneberg

Rabarberis

Rababeris

Dette er en dejlig sommer dessert og det gode er den kan forberedes i god tid hvis den skal bruges til gæster men den kan også være god bare, at have i fryseren til en dag hvor man gerne vil servere is.

40o g vinrabarber

1 dl sukker

3 æggeblommer

3 – 4  spsk sukker – det kommer lidt an på sødmen i de rabarber du bruger

4 dl piskefløde

Rabarberkompot:

Rabarber skylles og skæres i stykker. Kom dem i en gryde tilsæt sukker, lad hvile mindst 30 min. Varm op – de skal ikke koge, men rabarberne skal bare mørne, ca 15-20 min. Køl helt af.

Is:

Pisk æggeblommerne hvide og skumende med sukker. Pisk fløden og vend den i ægge massen – bland forsigtig rabarberkompotten i. Hvis der er meget saft så gem lidt saft som du kan bruge til f.eks sirup. Kom massen i en form og frys mindst 4 timer. Har du en is maskine, så kom æggemasse med flødeskum i ismaskinen og tilsæt efter ca. 10 min rabarberkompotten. Lad maskinen køre i ca. 40 kom i form og frys. Eller kom ismassen i små forme, som passer til en desserttalerken. Jeg brugte cylinder forme.

Jeg valgte, at servere isen sammen med en mini mazarinkage og lidt friske jordbær.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *