brød og kager14/05-2018 af Dorthe Anneberg

Rabarber crumble, glutenfri

For første gang i mange år har jeg kunne høste rabarber fra haven. Jeg har på bloggen mange opskrifter med rabarber, det er en ynglingsspise hos mig. Rabarber er også for mig tegn på at det er ved at være sommer. Jeg ville tilberede en hurtig dessert – det blev derfor til denne rabarber crumble. Jeg havde kun rabarber til en lille portion, men det passede fint til min middag. Jeg har valgt at gange min opskrift op så den passer til en tærteform eller ildfast fad på ca. 24. cm. Jeg har også valgt, at til berede den glutenfri. Jeg serverede med en let hjemmelavet rabarber is, men det kunne lige så godt have været flødeskum eller hvad man nu har lyst til.

Du skal bruge:

ca. 500 g rengjorte rabarber

ca. 150 g sukker, sukker mængden afhænger lidt af hvor sure dine rabarber er. De små røde friske stængler kræver knapt så meget sukker som de større lidt mere grønne rabarber.

2 tsk vanilje sukker

2 spsk kartoffelmel

til crumble:

125 g glutenfri havremel

ca. 1 dl grove havre gryn

100 g blødt smør

125 g sukker

100 g grofthakket nødder og mandler (jeg brugte hasselnødder og mandler)

smør til at smøre tærtefad med.

Skær rabarber i stykker på ca. et par cm kom dem i en skål, sammen med sukker, kartoffelmel og vaniljesukker. Vend godt rundt, lad det stå i ca. 1 time.

Rør til crumble havremel, sukker, havregryn og smør sammen. Sæt det i køleskab.

Fordel rabarber med den væde der er ved i et smurt tærtefad. Kom crumble over rabarberne du piller simpelthen dejen i små uens størrelser og lægger på rabarberne. Drys de hakkede nødder oven på.

Bag ved 180 g i ca. 25 min. Den skal være lysbrun.

God fornøjelse og tak fordi du læste med

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *