brød og kager18/05-2017 af Dorthe Anneberg

Pølsebrød eller burgerboller med rugmel

pølsehorn eller burgerboller med rugmel

Nu er solen der, tror vi alle har det sådan, at når vi ser solen, så er det også tid til at tænke grill mad. Uanset hvad der skal på grillen, så er det altid godt med lidt brød. Jeg har netop bagt brød som er relativt hurtigt, at tilberede og det smager rigtig godt.Duft og lethed er i top.  – Jeg har valgt at forme som pølse brød og burgerboller men det kunne lige så godt være formet som almindelige boller. De er også gode til sandwich.

img_0554

3 1/2 dl vand

2 spsk olie

1 tsk salt – jeg brugte maldon

1 -2 spsk honning

25 g gær

100 g rugmel

ca. 350 g hvedemel

1 æg og l sammenpisket til at pensle med (jeg havde nogle hvider som jeg brugte)

evt. sesamfrø

Gæren opløses i vand, olie, salt og æg – tilsæt rugmel og ca. halvdelen af melet. Rør så dejen og tilsæt mere hvedemel. Dej skal ikke blive tør – rugmelet suger under hævning. Når du syntes dejen er fin og måske lidt klistret, så lad den hæve ca. 1 time. Efter hævning så hæld dejen ud på meldrysset bord eller meldrysset bageunderlag. Del dejen i 12 – 14 stk. (jeg havde 12 stk ud af denne portion – syntes de var lige store nok!) . Jeg havde æltet og havde mel med rigtig god hæveevne – denne gang brugte jeg Søris mølle. Form hver dejklump til en bolle eller en pølse. Pølserne skal være ca. 12 cm. Læg på plade med afstand i mellem. Lad dem efter hæve i ca. 1 time. Pensl med sammenpisket æg eller æggehvide. Hvis burgerboller så drys med lidt sesamfrø.

Sæt dem i ovnen ved høj varme 240-250 – skru ned til 210 og bag dem i ca. 10-12 min. Som du måske kan s på billed er de relativ lyse – men da de skal varmes på grill eller måske i ovn så får de lidt mere farve der. De er gennembagte.

God fornøjelse og tak fordi du læste med

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *