brød og kager18/01-2018 af Dorthe Anneberg

Plaintain brød

Plaintain brød

Nogen af os taler måske om, ikke at spise så meget sukker i det nye år, vi taler måske endda også om, at vi heller ikke vil spise så meget mel. Derudover er der dem som ikke tåler gluten eller  måske har man blot valgt  gluten  fra eller man spiser efter palæo principperne eller LCHF eller måske er man vegetar. Her kan alle være med, på nær veganerne der er æg i brødet!

Vi er jo ikke i Danmark så vant til, at spise brød der ligner kage og er det kage er vi vant til at det skal smage sødt.  Dette brød spises altså af de lokale på St. Croix til maden – jeg syntes måske det smager allerbedst ristet og skal man synde, så med smør på. Man kan købe platain (mad bananer) hos etniske grønthandlere.

Jeg var  usikker på,  om jeg virkelig havde hørt rigtig, at der kun skulle bruges plantain  æg, lidt salt og bage pulver! – Det er dejligt, at ‘møde’ dejlige venner, som har passion for netop det,  som man gerne vil prøve. Annette Niyo – bekræftede,  at det er det der skal til for at bage et brød/kage – tak til Annette, som iøvrigt også oplyser at man kan tilsætte krydderier som f.eks rosmarin eller timian.

Jeg skal nok oplyse, at smagen er ny for mange  og  ikke alle vil syntes om smagen – der er jo intet sødt i dette brød/kage – jeg kan selv rigtig godt lide det, da jeg godt kan lide noget der ikke er sødt!

Du skal bruge:

1 stor plantain – fast og ikke overmoden

2 æg

1 knivspids salt

1/2 tsk bagepulver

Skræl plantain og skær i stykker kom i foodprocessor sammen med æg. Kør til jævn masse, tilsæt bage pulver og salt – kom det i en form beklædt med bagepapir og bag ca. 30-40 min ved 180 grader! Det er da nemt!!

God fornøjelse og tak fordi du læste med

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *