Hovedretter20/01-2018 af Dorthe Anneberg

Pasta med laks og grøntsager

Pasta med laks og grøntsager

Tror vi alle kender det – hvad skal jeg tilberede? det skal være nemt – vi skal have gæster – og måske vil vi gerne lave noget andet end det vi plejer og så endelig det med at være færdig inden gæsterne kommer. Jeg skulle hente gæster i lufthavnen og vidste at det ikke skulle være noget tungt efter en lang rejse og samtidig så skulle jeg jo heller ikke stå i køkkenet når vi kom hjem – derfor blev det til denne enkle ret. Forretten blev en skål salat med en hjemmebagt grovbolle til.

Du skal til 4 personer bruge ca.:

200 g pasta

400 g laks – jeg køber halestykker til denne ret – fiskemanden sælger ofte denne skæring lidt billigere!

250 g champignon

2 stok brokolli

1 stor gulerod

200 g spinat

lidt hvidvin – kan udelades

lidt cognac – kan udelades

smør til stegning

2 dl piskefløde

salt peber

lidt reven parmesan – 1/2 -1 dl

Laksen – som jeg bruger har skin på – så læg halestykkerne på et stykke folie på en bageplade, kryd med salt og peber, og hæld lidt evt. lidt hvidvin ved. Pak ind og kom det i oven ved 175 grader i ca. 15 min – lidt mere hvis du har tykke stykke laks. Når laksen er færdig – så tages skindet af og skær i ca. i ikke for små stykker ca. tændstikkeæske størrelse.

Rengør svampene og skær i kvarte – rist dem i lidt smør kom evt lidt cognac på og kog ind. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.

Sauter frisk spinat i lidt smør et par min – en knivspids sukker ved og lidt salt og peber.

Skræl og vask gulerod og skær i små stængler som tændstikker – Rengør broccoli og skær små buketter – stænglen kan du skrælle og skære i stave til snack.

Kog pastaen efter anvisning på pakken – endelig ikke for meget! Hæld vandet fra og vend den i svampesaucen. Kog gulerod og broccoli et par min. Hæld vandet fra.

Kom pastaen i et stort ovnfast fad – smør det med smør. Stik laksestykker lidt ned i pastaen – jævnt fordelt. Kom svampestuvningen over.  Læg spinat i en stribe midt på fadet – læg gulerødder og broccoli på – drys spinaten med lidt reven parmesan. Dæk fadet med folie og varm det i ovnen ved 175 grader i ca. 20 min server straks.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *