Hovedretter14/03-2018 af Dorthe Anneberg

Pasta carbonara

Pasta carbonara

Pasta er nemt i en travl hverdag. Det er også skældt ud at spise pasta – for mange kulhydrater. Men da jeg holder fast i, at der skal spises varieret, så derfor indgår pasta uden dårlig samvittighed på menuen hos mig.

Jeg tror jeg på et tidspunkt serverede pasta, måske for ofte, men efter en lang dag så kan man have et måltid klart som er lækkert på under 30 min. Nu hvor jeg har mere tid, ja så bruger jeg pastaen anderledes. Vi venter på forår og de nye danske kartofler og efter inspiration fra en rejse til Rom, så er det tid til at servere pasta carbonara.

Til 2 personer skal du bruge:

150 -200 g pasta pappadelle

1 dl fløde

2 æg

1 lille skalotte løg eller et lille rødløg

ca. 100 g godt bacon – jeg brugte toskansk bacon, det behøver man ikke men brug noget godt, det gør hele forskellen.

ca. 75 g parmesan som du river

ca. 50 g pecorino som du river

100 g små kejserhatte – eller mark champignon, eller kantareller

salt og peber

lidt frisk salvie til pynt

Det er  er lyn hurtig at tilberede – og den skal spises straks den er klar. Er den tilberedt med lidt kærlighed og gode råvarer er det gæstemad!

Skær bacon i skiver og del dem så du har nogle små stykker. Hak løg. Rist bacon – jeg vælger at riste til det lige har fået lidt farve. Tag bacon af panden. Sauter løg i sammen pande.

Riv osten – pisk æg sammen i en skål – til sæt ost – gem lidt til pynt.

Jeg brugte pappadelle pasta og fulgte anvisning på pakken – kogte i rigeligt vand – 3 min – i sigte retur i gryde – tilsæt æggeblandingen og rør og rør – men uden at ødelægge pastaen. Men for at sikre at osten smelter og at æggene ikke får for meget varme – tilsæt bacon og løg – smag til med salt og peber – pas på med salt – pecorino er salt.

Her kan man med fordel anrette på varme tallerkener, pynt med reven ost og hakket salvie. Anret og server. Jeg valgte at give en ruccula salat med cherry tomater til.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *