Desserter25/01-2018 af Dorthe Anneberg

Panna cotta med svedskekompot

Panna cotta med svedskekompot

En af de gode desserter er panna cotta  – her serveret med svedskekompot.

Jeg har på bloggen  en opskrift på svedskekompot -http://www.chiahealth.dk/svedskekompot/ – det skulle bruges bl.a. til en enkel dessert – det blev til denne panna cotta! Jeg blev usikker på anretningen og lagde derfor kompotten ved siden af. – Det smagte herligt!

 

Du skal bruge til 4 portioner:

4 dl piskefløde

3/4  dl sukker

1 stk. vaniljestang

2 blade husblas

0,5 tsk. revet citronskal gerne med juliene jern

Riv citron og kom det i sukker – rør godt rundt lad det hvile lidt så citronsmagen trækker ud.

Skrab nu kornene ud af vaniljestangen og kom i sukkeret. Kom så sukkerblandingen  i fløden sammen med den flækkede vaniljestang. Kog langsomt op og lad simre  i ca. 10 minutter.

Tag gryden af varmen.

Mens fløden koger udbllødes husblasen  i koldt vand i ca. 10. min vrid fri for væde og  rør den i den varme fløde, så den opløses.

Hæld fløden gennem en sigte over i fire portionsskåle og stil dem i køleskabet.  (Jeg brugt metal ringe som jeg havde tætnet med et stykke film og folie). De skal stå  nogle timer til fløden er stivnet, den skal være blød som budding!  Vendes ud på tallerkenen,  det gøres nemt hvis man lige har en skål med varmt vand som man varmer skålen i – skær evt rundt i kanten med en kniv – for mig gik det nemt da jeg blot kunne skære rundt i kanten af ringen og ’slå’ panna cottaen ud. Jeg glemte at vende min panna cotta om – vaniljekornene synker til bunds og denne side skulle have været op af! Anret på tallerken med lidt svedskekompot til!.

Man kan smage til med meget andet end vanilje og man kan bruge friske bær, chokolade eller karamel.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *