Hovedretter01/03-2018 af Dorthe Anneberg

Ovnstegte poussiner

Ovnstegte poussiner med rosmaring og bergamotte

Der er meget fjerkræ der er fint  og lækkert at servere.

Jeg syntes noget af det lækreste, ihvertfald i dag, det er poussiner helt stegt i ovnen. Det er nemt og stegetiden er til at overskue også på en travl hverdag. For at sikre at poussinerne er saftige har jeg valgt at fylde med persille, rosmarin og lidt hvid og så var jeg så heldigt at finde fine bergamotte  – en citrus frugt som smager så dejligt – kan man ikke få den, så kan man anvende en helt alm. citron. Du kan vælge forskelligt tilbehør små kartofler og evt tilberede lidt sauce af skyen. Du kan også som jeg gjorde, tilberede en god salat og evt komme lidt rodfrugter i bradepanden.

Du skal til 4 personer bruge

2 poussiner af ca. 500 g

1 bergamotte eller citron

persille

lidt rosmarin

2 fed hvidløg

salt og peber

lidt smør

Rengør poussinerne – så fjer og andre rester er væk – klip det yderste led af vingen af – klip også evt. gummen af. Lad være med at give dem ‘bad’ brug køkkenrulle og tør dem! Gnid dem med salt indvendigt.

Skræl ca. halvdelen af bergamotten, meget tyndt. Skær så du har 4 stykker. Rengør persille og klip lidt blade af. Skær hvidløg i meget tynde skiver.

Mellem skin og brystkød skal du fylde et stykke skal, lidt persille lidt hvidløg. Det gøres nemmest ved at løsne skinnet ved åbningen – løft forsigtigt op i skinnet og læg et stykke skal, lidt persille og lidt hvidløg. Pas på skinnet ikke revner. Fyld dem med persille, rosmarin resten af hvidløg og en skive bergamotte.

Læg lidt persille evt. stilkene i bunden af et ildfast fad eller bradepande. Læg poussiner herpå. Smør skinnet med smør.

Kom dem i ovnen ved 175 grader i ca. 30 min. Skru op for varmen til 225 grader i ca. 10-15 min. Jeg valgte her at komme lidt selleri stykker ved i den sidste del af stege tiden.

Tag dem ud af ovnen – del dem i halve – skær eller klip ryggen af. Serveres evt. med blot en stor skål salat og lidt rodfrugter. Man kan selvfølgelig komme lidt vin/vand/fond i bradepanden og kog af og tilberede en sauce.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *