Hovedretter21/03-2017 af Dorthe Anneberg

Økologiske chia frø men mest om laks!!

 

img_7011

Grillet laks med grøntsager!

Da jeg forhandler økologiske chia frø og da jeg er godkendt af fødevarestyrelsen, til at forhandle økologiske chia frø så må jeg ikke skrive om hvor sundt frøet er – jeg må ikke anprise min egen vare!!

Heldigvis må jeg gerne skrive om, at laks er sundt fordi det er en fed fisk! Derfor vil jeg i dag give en super enkel opskrift på laks – men husk når du køber laks, så køb en ordenligt kvalitet – fortiden er der rigtig meget god færøsk laks!!. Laksens nærings indhold er:

Energi pr. 100 gr.: 163 kcal.
Protein: 18,4 gr.
Fedt: 10 gr.
Kulhydrat: 0 gr.

ligesom laksen indeholder n-3-fedtsyrer, og godt med D-vitamin.

På min webshop kan du se varedeklarationen på økologiske chia frø, du vil kune læse om det høje indhold af fedt med koncentration af omega-3 fedtsyrer, højt indhold af protein mv.

Men tilbage til laksen!

Køb et stykke laks 800-1000 g med skind.

Du kan vælge, at stege den på grillen eller i ovnen

Krydr lakse fileten med salt og peber – hvis du griller så læg fisken med skindsiden på den varme grill ca. 220 grader – skru ned for varmen til ca. 200 grader. Luk grillen og lad den stykket stege ca – 20 min – lidt afhængig af størrelse, tjek under vejs. Fisken må ikke få for meget, man kan forsigtig stikke en gaffel i og se om den lige er lyserød! Sluk grillen og lad fisken hvile i ca. 5 min.

Vælger du at tilberede i ovn, så læg fisken i et fad/bradepande efter du har krydret med salt og peber. Sæt i ovnen ved 140 grader i ca. 25 min – selvfølgelig også her lidt af størrelsen. Når den er klar, så tag den ud og lad den trække i ca. 5 min.

Mens fisken er ovnen eller på grillen kan du tilberede det tilbehør du vil servere til.

Jeg valgte at servere med dampet blomkål, grillede aubergine, stegte søde kartofler -en lækker hollandaise sauce på gammeldags maner eller tilberedt som blomkålshollandaise ville være rigtig godt – jeg valgte at servere en sauce verte – med masser af hakket krydderurter!

Som forret en salat der i al sin enkelhed bestod af fintsnittet iceberg salat vendt i lidt olie, tilsat tern af cantaloupe melon, samt revet citron skal af en økologisk citron.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *