brød og kager23/02-2017 af Dorthe Anneberg

Müsli med masser af nødder og økologiske chia frø

img_2375Müsli

Morgenmåltidet skal for mig være enkelt, men det skal være et måltid som giver energi til en god opstart på dagen. Derfor  er det i hverdagen nemt at starte med skyr eller A38 og en god og energigivende müsli!

Jeg ved der er skrevet og lagt mange opskrifter op på Müsli – men for at fuldende min serie med det du ser på mit billed, kommer der her min favorit opskrift på müsli. Jeg har i tidligere indlæg givet opskrift på energibarer og et par smoothies.

Når jeg går igang med tilberedning af müsli – så laver jeg gerne en stor portion – det holder sig god i lufttætte bøtter. Müsli er for mig ikke noget der bare er drys på morgenmadsprodukter. Er der brug for at tilberede en hurtig dessert så, er en god vanilje is med et drys müsli og lidt kompot eller friske bær rigtig godt. Müsli er også godt i æblekagen ligesom en enkel fromage kan få lidt mere karakter. Er du igang med at bage brød og du ikke har fået købt kerner eller du bare vil have din dej til grovbollerne lidt mere spændende, så kom et par hånd fulde müsli i.

Ingredienser

100 g mandler

100 g valnødder, pecan, hasselnødder

100 g græskarkerne

100 g solsikkekerner

1 dl økologiske chia frø

100 g kokosflager

tørret frugt – mango eller abrikoser er mine favoritter! ca. 50 g

1 håndfuld rosiner

1 håndfuld tranebær

1 dl raw honning eller kokoscreme

3/4 dl kokosolie

11/2 spsk vaniljeekstrakt

1/4 tsk salt

1/2 – 1 tsk revet muskatnød

1 spks kanel

tørret havtorn

Tænd oven på 175 grader.

Hak mandler groft eller kom dem i food processor og pulse cirka 5 gange. Hak også valnødder og hasselnødder – eller  brug food processor. Men lad være med at blande nødderne i foodprocessor – da de jo har forskellig hårdhed.

Bland derefter alle ingredienserne i stor skål – sørg for at blandingen er er ensartet og alle krydderier er fordelt godt.  Kom herefter blandningen op på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel og pres lidt med en grydeske så du får cirka 1 cm højt lag. Hvis du går i gang med en stor portion så bag af flere omgange. Bag müslien i ca. 18-22 min. Hold øje med den i den sidste del af bage tiden, så det ikke brænder på. Müslien skal være gylden, og bare rolig, den bliver kansende, når den er kold.

Lad müslien køle helt af – vent med at komme müslien på dåser eller lufttætte bøtter.

Hvis du har lyst til mere fyld – så tilsæt speltflager og eller grove havregryn – du skal så bruge lidt mere olie!

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *