brød og kager03/08-2018 af Dorthe Anneberg

Muffins bagt med kefir og masser af chokolade chips

Muffins bagt med kefir og masser af chokolade chips.

Det er sommer og varmen er her som aldrig før! Egentlig syntes jeg år man skal bage med hvad der er i sæson og lige nu er det bær, blommer og om lidt er det æbler. Men når det er skrevet så kan man jo godt få lyst til noget helt andet eller hvis man så  er i situationen hvor der skal bages noget som ikke tager for meget tid eller noget der er nemt til picknic kurven, så kan jeg anbefale disse muffins.

Jeg har bagt dem med meltypen Indigo – let sigtet – de får lidt mere smag og bliver lidt mørkere. De kan nemt bages med almindeligt hvedemel. De bliver så måske  pænere – men jeg holder af de gamle meltyper og smagen holder.

 

 

Du skal til 12 muffins bruge:

smuldre dej:

1,5  dl mel

1 dl farin

1 tsk kanel

25 g smør i tern

Muffin

125 g  smør – smeltet

1 dl ahorn sirup

2 tsk vanilje ekstrakt

1  dl kefir

1/2 dl yoghurt

2 æg

4, 5 dl mel (jeg brugte let sigtet indigo mel fra Falslevgård mølle)

2,5 tsk bagepulver

1/2 tsk bagepulver

1/2 tsk flagesalt

2 dl chokolade chips mørkt- brug noget god chokolade – jeg bruger fra kardinal chokolade 70 % – du kan også hakke mørk chokolade.

Kom alle ingredienser til smuldredej i foodprocessor og kør et par gange så du en blanding der ligner revet ost – det tager under 1/2 min. Sæt til side.

Til dejen kommes smør, ahorn sirup, vanilje, kefir, yoghurt og æg i en skål – det piskes sammen. Mel, bagepulver og salt blandes og sigtes i dejen – vend det sammen så du har en jævn masse.

Fordel ca. halvdelen af dejen i 12 muffinsforme om de skal smøres kommer an på dine forme – drys med ca. halvdelen af smuldredejen, fordel så resten af dejen i formene og den resterende smuldredej kommes på toppen – de bages ved 180 grader i ca. 25-30 min alt efter hvilken melsort du bruger. Du kan med en strikkepind tjekke om de er bagt –  du stikker den i kagen og der må ikke sidde dej på pinden når du trækker den ud.

God fornøjelse og tak fordi du læste med

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *