brød og kager24/09-2017 af Dorthe Anneberg

Mormoræblekage!!

Mormoræblekage!

Solen burde stå lavt på himlen – det er sensommer. Men igen i dag er det en dag hvor solen ikke rigtig vil komme frem. Heldigvis, selvom vejret ikke er det bedste, er de danske æbler her. Har man ikke selv dem i haven, så kan man være heldig, at finde nogle fine ude ved de små vejboder. Jeg har til min æblekage valgt at bruge gråsten æbler.

Jeg har en rektangulær form 17 X30 cm – men du kan bage i stor springform ca. 26 cm – min kage er relativ høj – den kunne være bagt i en lidt større form!

Til kagen skal du bruge følgende:

250 g smør

250 g sukker

3 store æg

300 g mel – jeg brugte ølandshvede

2 tsk bagepulver

1/2 tsk kardemomme

3/4 dl mælk

5-6-7 æbler – det kommer an på størrelse – jeg brugte gråsten – ikke så store! Jeg brugte 6 æbler.

perlesukker til drys – har du ikke perlesukker så kan alm. sukker bruges.

Smørret skal smeltes. Æg og sukker skal piskes rigtig godt – så du virkelig har en fin og luftig blanding. Det smeltet smør tilsættes. Vend så de tørre ingredienser i – mel, bagepulver og kardemomme. Rør forsigtigt og vend tilsidst mælken i dejen også dette gøres forsigtigt.

Fordel dejen i formen som skal være godt smurt – en lille bradepande eller en stor springform.

Skræl æblerne og skær dem i både ikke for tykke stykker – læg dem tæt oven på dejen og tryk dem forsigtigt i – drys med perlesukker. Sæt kagen i ovnen og bag den ved 175 grader i ca. 40 til 50 min alt efter hvilken form du bruger den skal være pæn brun –  den skal slippe kanterne -mærk om den føles bagt – stik evt. en strikkepind i og se om der er dej på.

Kagen kan spises uden noget til men den kan også spises med creme fraiche – i 70’erne skulle alt serveres med creme fraiche!! Man kunne også servere flødeskum til.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *