brød og kager04/04-2018 af Dorthe Anneberg

Mini tærter – italienske

Små tærter bagt efter en italiensk opskrift.

I al sin enkelhed, og som ses ikke så fine i kanterne, men hvad gør det, når smagen er fin. Jeg kan ikke et ord italiensk men menu kort og nu også opskrifter kan jeg altså godt læse på italiensk.

Ja jeg havde købt ‘le semole d’autore’ til Frolle, Costate e biscotti – så det blev til små tærter. Jeg har fyldt med med en creme som jeg har tilsat lidt havtorn sirup og grand manier.

Det er en stor portion dej til ca. 25 stk. – du kan vælge at halvere eller at fryse noget af dejen, hvis du kun skal bruge en lille portion. Du kan også bage som stor tærte – der er i denne portion nok til 2 store tærter.

Du skal bruge:

500 g fint malet durum mel

250 g smør

250 flormelis

140 g æggeblomme – jeg brugte 5  æggeblommer

Korn af 1/2 stang vanilje,  jeg bruger polynesisk vanilje hvis du bruger en tynd vaniljestang, så korn fra en hel stang.

Til creme skal du bruge:

240 g sødmælk

60 g fløde

90 g æggeblomme – jeg brugte 3 æggeblommer

90 g sukker

15 g maizenamel

2 tomme vanilje stænger – eller 1/2 med korn i  eller blot lidt vanilje pulver

2-3 spsk havtorn sirup

2 bl. husblas

lidt grand manier

bær til pynt – jeg brugte blåbær og hindbær

lidt flormelis til pynt

Smuldr koldt smør i durum mel, flormelis og kornene fra 1/2 stang vanilje, – jeg gør det på food processor. Køre pulse nogle gange, så det ligner revet ost.

Tilsæt æggeblommer og saml dejen, sæt på køl i en times tid. Del den evt. i nogle stykker så er den nemmere, at arbejde med. Jeg trykker også dejen flad, så den er nem at rulle ud. Dejen er ret tør.

Rul ud og beklæd små tærte forme – jeg bruger franske forme der ikke skal smøres. Prik huller og bag dem ved 180 grader i ca. 12-15 min til de er pænt lysebrune – måske lidt længere tid. Afkøl – de holder sig godt i kage dåse.

 

Tilbered creme – Pisk æggeblommer med sukker og maizenamel Kog mælk og fløde op med vanilje. Hæld det over æggeblommer – pisk hele tiden. Kom massen retur i gryden – pisk og varm op til under kogepunktet – men indtil cremen tykner.

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min – tag husblas op og kom i den varme creme, så husblassen smelter. Tilsæt havtorn sirup og grandmanier. Afkøl lidt – når cremen er lunken kommes den i de afkølede tærter.

Afkøl helt – pynt med bær og drys med flormelis lige inden servering.

Tak fordi du læste med og god fornøjelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *