Desserter07/01-2017 af Dorthe Anneberg

Middagsgæster i januar! del 4 – dessert.

Havtorn bavois og chokoladekonfekt(kage) med chiafrø

Desserten – jeg havde på forhånd besluttet, at der skulle indgå noget med havtorn og chiafrø.

Jeg havde overskud af råsaft af havtorn, som jeg havde brug til ‘no tomorrow’,  jeg besluttede, at tilberede en Havtorn bavois – inpiration til denne, fandt jeg  i kogebogen, Havtorn af Kim Gravenhorst, hvor han har en fantastisk opskrift på fromage med Havtorn. Jeg valgte dog at søge bag ud i tid og fandt den gamle opskrift på rababer bavois i Frøken Jensens kogebog fra 1930! Her er det flødeskum og ikke det moderne græsk yoghurt der anvendes!!

Da vi også skulle have kage og jeg ville servere i små ringforme, så brugte jeg til 6 personer flg.

70 g sukker

2 blade husblas

godt 1 dl. havtornesaft

3,5 dl piskefløde

1/2 dl  mælk.

Mælken varmes med  ca halvdelen af sukkeret og de opløste husblas kommes i, afkøles, hvorefter råsaften tilsættes – når det begynder at stivne, vendes det i flødeskummet som er pisket med det restende sukker. Man må lige smage sig frem om man ønsker det sødere – jeg kan godt lide, at det ikke er for sødt!! Hæld denne masse i enten en skål eller i portionsglas – jeg valgte små ringforme!. Sæt i køleskab  og når det har sat sig kan man tilberede lidt gele – jeg var i den situation at jeg havde noget sauterne stående – så jeg  1 blad udblødt husblas og  ca 1 dl sauterne  – gelen kunne også tilberedes af havtorn saft – Jeg lagde et tyndt lag på hver dessert.

Chokoladekonfekt(kage) med chia og uden mel

100 g mørk chokolade jeg brugte 80% (det sunde chokolade)

100 g smør

1/2 dl kokossukker – andet sødemiddel kan bruges

2 æg

3 spsk chia frø

Chokolade og smør smeltes, kokossukker tilsættes. Hvis din gryde er lille så over i større skål hvorefter du pisker æggene i, et ad gangen, ligesom chiafrøene tilsættes – kom i enten rektangulær form eller rund form. Beklæd med bagepapir – bag ved 170 grader i ca 20 min – afkøl og jeg gentager afkøl gerne i køleskab. Du har så den mest fantastiske konfektkage som var perfekt sammen med smagen af havtorn.

Jeg pyntede med frysetørret havtorn, lidt havtornkompot og lidt revet lime!

Til kaffen fik vi de sidste vaniljedrømmene fra jul – du kan finde opskriften her på siden!.

img_4552

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *