Forretter07/01-2017 af Dorthe Anneberg

Middagsgæster i januar! forret – del 2.

Krustader med svampefyld!

Hvor heldig er jeg – min mormors krustadejern og Fru Nimbs kogebog fra 1896!

img_4527

Jeg valgte at ændre lidt i opskriften –

og brugte

125 g hvedemel

1 dl stout øl

2 æg

lidt mælk

1/2 tsk flormelis

1 spks oliven olie

lidt salt

Det hele piskes sammen, så man har en god pandekage dej. Lad det hvile i ca. 30 min.

Jeg brugte som det sunde i denne opskrift kokosfedt til at stege i – i en gryde, som ikke er for stor men alligevel stor nok til at krustadejernet kan komme i, varmes kokosfedtet op – i Fru Nimbs kogebog, står at fedtet skal være så varmt, at al lyd er forsvundet og der står en svag damp over dets overflade, som på en eng en varm sommerdag! – Jeg gjorde nu, som min mor lærte mig – man stikker en tændstik i den varme olie og når det bobler omkring denne så er man klar.

Så er det ellers bare, at komme i gang – fortvivl ikke – hvis de første ikke bliver fine – man skal ligesom i gang!

img_4545

Jeg valgte at servere med en svampestuvning af kantareller, som jeg havde i fryser, friske østershatte og shikati svampe. Jeg ristede et finthakket rødløg af i smør, hvorefter jeg tilsatte svampe – smagte til med salt, peber, citron saft og så et sjat fløde for lige at få det til at samle sig. Til slut kom jeg til hakket bredbladet persille i.

img_4554

img_4557

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *